tisdag 13 april 2021

I november och december har många bokat resor till Gran Canaria och Thailand, säger Adam Györki till DN. - Hösten bokar på som ett normalår, då räknar nog de flesta med att vara vaccinerade. Inför vintern ser vi ett anmärkningsvärt högt bokningstryck, till Thailandsresorna ser vi de högsta siffrorna på sju år. - SVT

 
Semesterbokningarna till Thailand fler än på många år

Över ett år in i coronapandemin har vaccineringen kommit igång och många svenskar tycks nu längta efter - och planera för - sol, bad och varmare breddgrader. Det rapporterar DN, som har talat med bolagen Tui, Ving och Ticket, som alla vittnar om ett högtryck på solsemestrar, framförallt framåt sensommaren och hösten.

- Till början av säsongen är beläggningen fortsatt låg, det tror vi till stor del beror på osäkerhet huruvida man fått vaccin då eller inte, vi tror att många väntar in tydliga besked och bokar sista minuten istället, säger Adam Györki på Tui till tidningen.

Bland de bokade resorna inför sommaren dominerar Grekland, Cypern, de spanska semesteröarna och uppstickaren Kroatien.

I november och december har många bokat resor till Gran Canaria och Thailand, säger Adam Györki till DN. 

- Hösten bokar på som ett normalår, då räknar nog de flesta med att vara vaccinerade. Inför vintern ser vi ett anmärkningsvärt högt bokningstryck, till Thailandsresorna ser vi de högsta siffrorna på sju år.

Och inför vintern uppges Thailand, Miami, Mexiko och Dubai redan nu vara välbokade.

Trots strikta reserestriktioner och avrådan från icke nödvändiga resor utanför EU, EES, och Schengen ökade svenskarnas flygande också något i mars, visar statistik från SAS.

SVT · Linnea Carlén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

What will the Destination Thailand Visa look like in 2025? - Pattaya Mail

What will the Destination Thailand Visa look like in 2025? Pattaya Mail September 29, 2024 The latest visa is off to a good start, but there...