fredag 8 oktober 2021

Såg just nu detta på Facebook: ”OBS! OBS! FÖR ALLA SOM RESER MED OA RETIRED VISA OCH DE SOM ÄMNAR GÖRA EXTENSION MED OA RETIRED!!! STOR FÖRÄNDRING HAR SKETT/SKER! (8/10-21)” . Clas Ebler

OBS! OBS! FÖR ALLA SOM RESER MED OA RETIRED VISA OCH DE SOM ÄMNAR GÖRA EXTENSION MED OA RETIRED!!!

STOR FÖRÄNDRING HAR SKETT/SKER!

(8/10-21)



För alla dessa har det gällt att ha ett dokument ifyllt som heter "Foreign Insurance Certificate (FIC)" Där det skulle framgå att man hade en försäkring som täckte 400 000B IP + 40 000B OP.



Igår kom första nekandet av denna blankett och en ny måste skickas in. De nya kraven på denna är att den skall täcka 3MB IP (enbart) samt att det skall vara ett Thailändskt försäkringsbolag eller ett Internationellt med kontor/bolag i Thailand!



Detta villkor uppfylls tills vidare bara av LUMA Thailand Pass! (Även AXA gör det men de har hittills vägrat att skriva ut OA intyg, antar pga att de då missar affärer på sina egna rena sjukförsäkringar?)

Av de vanligaste reseförsäkringarna!

Alla sjukförsäkringar (Thailändska eller de med kontor i Thailand) som har miniminivån på 3MB IP fungerar numer också, typ April Thailand för att nämna ett exempel.



OBS! Som ni ser på blanketten så står det för 1 år. Så om/hur/vad som kommer att gälla de som reser kortare tid kan jag/ingen svara på ännu. Återkommer garanterat i detta ärende.





Som ni säkerligen märkt sker stora förändringar med visum hanteringen när nu allt skall ske online (evisa). Det blir en strulig tid ett tag men tror faktiskt det är ett måste och förhoppningsvis klart rakare regler på sikt. Det hoppas jag verkligen!



Bifogar bild på nya blanketten FIC.



Ha en bra dag.



Clas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bangkok Post - Floods drown 2 elephants, rescue efforts continue. The park is home to 126 elephants, two of which have been confirmed dead after being swept away by the floodwaters.

Floods drown 2 elephants, rescue efforts continue Save the animals: Elephants stranded in the Elephant Nature Park in Mae Taeng district of ...