lördag 27 november 2021

61 flygpassagerare isoleras – efter testat positivt Osäkerheten efter upptäckten av den nya virusvarianten har fått land efter land att införa reserestriktioner mot Sydafrika och andra närliggande länder i södra Afrika. Australien, Thailand och Sri Lanka är några av de senaste länder som sällar sig till bland andra EU, USA, Kanada, Ryssland, Saudiarabien, Brasilien och Storbritannien när det gäller stoppade flyg. SVT Nyhetef / TT

61 flygpassagerare isoleras – efter testat positivt

Osäkerheten efter upptäckten av den nya virusvarianten har fått land efter land att införa reserestriktioner mot Sydafrika och andra närliggande länder i södra Afrika. Australien, Thailand och Sri Lanka är några av de senaste länder som sällar sig till bland andra EU, USA, Kanada, Ryssland, Saudiarabien, Brasilien och Storbritannien när det gäller stoppade flyg.

Sydafrikas hälsominister Joe Phaahla beskriver reserestriktionerna som "omotiverade".

-Reaktionen från några av länderna, när det gäller att införa reseförbud och andra åtgärder, är helt emot de normer och standarder som vägleds av Världshälsoorganisationen, säger han till reportrar.

"Mycket hög risk"

EU:s smittskyddsmyndighet ECDC anser att det finns "mycket hög risk" för att varianten kommer att spridas i Europa, där virusmutationen redan har upptäckts hos en ovaccinerad person som rest från Egypten till Belgien.

Tidigt på lördagen meddelade nederländska hälsomyndigheter att 61 av omkring 600 passagerare från två flighter från Sydafrika testat positivt för covid-19 på flygplatsen i Amsterdam. De isoleras på hotell och nya tester tas för att undersöka om några av de smittade bär på omikronvarianten.

Inga fall av omikron har ännu upptäckts i USA, enligt smittskyddsmyndigheten CDC.
(TT)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bangkok Post - Flood warning for lower Chao Phraya River basin provinces including Greater Bangkok

 Flood warning for lower Chao Phraya River basin provinces including Greater Bangkok An embankment was reinforced near the Niwet Woradit pi...