torsdag 20 juni 2024

Ny tåglinje Bangkok-Beijing på gång. Travel News

Ny tåglinje Bangkok-Beijing på gång

I juli testkörs tågsträckan Bangkok-Vientiane – den första länken i en ny tåglinje som bättre ska förbinda Thailand och Kina.

2024-06-18 20:24

"Tågresenärer får räkna med en hel dags färd för att nå slutmål"

Enligt Thailands motsvarighet till SJ, State Railway of Thailand, kommer man om en knapp månad, den 13–14 juli, testköra tåg mellan Bangkok och Vientiane, Laos huvudstad. 

När den nya rutten är lanserad kommer den att nydana transporten mellan Thailand, Laos och Kina säger Ekarat Sriarayanphong, talesperson från State Railway of Thailand, i ett meddelande. 

Från Vientiane är planen att tåget senare ska fortsätta rulla till den kinesiska staden Kunming varifrån det går snabbtåg till Beijing. 

Bangkok

Det är nära nog 300 mil mellan Bangkok och Beijing; avståndet med tåg blir ännu större på grund av de försvårande villkor som regionens bergiga områden innebär. Tågresenärer får räkna med en hel dags färd för att nå slutmål, att jämföra med cirka fem timmar med direktflyg. 

Tåglinjen ses som en del i en bredare satsning på förbättrade relationer mellan Thailand och Kina. Som ett sätt att knyta än närmre band inom turismsektorn kan besökare från Kina numera stanna i Thailand upp till 60 dagar. Besökare från Thailand kan stanna i Kina upp till 30 dagar. 

Parallellt pågår även etableringen av en höghastighetslinje som även den ska länka Thailand med Kina via Laos. Enligt plan ska den vara färdig 2028. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar